Handmade In Holland, wat is dat dan?

@handmadeinholland is het Instagram account dat ik (Soraya) in april 2018 ben gestart als een plek om mooie handgemaakte items van Nederlandse makers in het zonnetje te zetten. Ik weet natuurlijk als geen ander dat het moeilijk kan zijn om je handgemaakte producten onder de aandacht te brengen, om het juiste publiek te vinden en om - laten we maar eerlijk zijn - de waardering te krijgen die je als maker verdient. Handgemaakt heeft naar mijn idee toch nog een slecht imago in Nederland, en dat vind ik zonde! De makers leggen hun hart en ziel in hun producten, stoppen veel tijd, geld en energie in hun creaties en ik vind dat dat beloond moet worden. En dát is nou net hetgene wat zo moeilijk blijkt te zijn... 

Ben jij creatief als hobby, dan zijn de complimenten die je krijgt en de paar verkopen die je doet via Instagram een leuke aanvulling op het plezier dat je haalt uit je hobby. Want een hobby heb je in eerste instantie voor je lol toch? Dus alles wat je erbij krijgt is een leuke bonus.
Maar voor diegenen die de grote stap hebben gemaakt om van hun hobby hun werk te maken is het bereik dat ze hebben op social media vaak van groot belang voor het succes van hun bedrijf. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen tegenwoordig, je moét haast wel een social media account (of drie...) aanmaken om mee te gaan met de marketing van deze tijd.
En begrijp me niet verkeerd, het is echt geen straf! Instagram, mijn persoonlijke favoriet, heb ik altijd met veel plezier gedaan! Maar het wordt een stuk minder leuk als je berichten door steeds minder mensen worden gezien, als je het gevoel hebt dat al die hashtags die je gebruikt helemaal niet helpen en als je 1000 volgers hebt, waarvan er maar een handjevol écht fan zijn van jou.

Zo ontstond het idee
Want dat moest anders kunnen... Was er maar iemand die liet zien wat voor moois er allemaal werd gemaakt. Was er maar een plek waar creaties van allerlei getalenteerde makers samen kwamen. Zodat liefhebbers van handgemaakte items gemakkelijk nieuwe makers konden ontdekken, we elkaar konden inspireren, motiveren en ondersteunen. Een plek die iedereen helpt groeien, gewoon zomaar, vrijwillig en vrijblijvend, gratis en voor niets, puur omdat het je gegund wordt, omdat wat jij maakt meer aandacht en waardering verdient dan het nu krijgt.

Die was er niet... Dan doe ik het wel!

Ik legde mijn idee aan een paar andere creatieve makers voor en iedereen was enthousiast! Ik mocht hun foto's wel gebruiken om een beginnetje te maken en binnen twee maanden had ik 50 makers gepromoot, had het account 500 volgers en organiseerde ik de eerste HIH-giveaway! Wat een feest!

Helaas gooide mijn gezondheid tegen het einde van 2018 behoorlijk roet in het eten. (Ik heb chronisch vermoeidheidssyndroom en dat werd alsmaar erger.) Dus laste ik een pauze in. Begin juni 2019 ging het weer zo kriebelen om HIH weer op te pakken en dat deed ik eerst met een paar stories tot ik dacht; 'ik ga er gewoon weer voor!'.


En zo gaan we door
Inmiddels heb ik de draad dus weer helemaal opgepakt en deel ik ook op mijn feed weer de mooiste creaties van het land! Ik heb een hoop leuke ideeën om het Instagram account nog gezelliger, interactiever en groter te maken. Maar daar laat ik het niet bij... Zoals je ziet heb ik ook ambities voor een Handmade In Holland website. Nu nog even ondergebracht op het domein van mijn webshop (www.inthehouse.nl) zodat ik zo snel mogelijk kon starten, maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat het een echte op zichzelf staande website wordt. Daarnaast droom ik nog veel verder... over een online community (Facebook groep?), over workshops of trainingen, ebook-s en cursussen, over samenwerkingen; groot en klein, over merchandise of een webshop vol prachtige producten van die makers die ik al zolang volg en bewonder, over een echte Handmade In Holland markt en over voor de rest van mijn leven niets anders meer doen dan dit... [Poef! Ik prik die dream-bubble even lek.] Daar zijn we nog lang niet, haha. Maar het is wel fijn om erover te dromen en het inspireert en motiveert me om elke dag een paar miniscule stapjes te zetten voor mijn missie; 

Dat handgemaakt de waardering krijgt die het verdient!
Zowel in aandacht en bewondering als op het prijskaartje.

 

 

 

 

 Terug   naar de Handmade in Holland homepage

 

© 2015 - 2020 In The House Handmade | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel